El candidat del Partit Popular a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, va proposar ahir derogar la instrucció de la Generalitat que el juliol passat ampliava la cobertura sanitària als immigrants en situació irregular. Per al líder popular, l'accés als serveis socials s'ha de "limitar" i assegura que, en cas de governar, només permetrà l'accés a les urgències als nouvinguts en situació irregular.

Albiol també va respondre a la vicepresidenta Neus Munté que una Catalunya independent no podria pagar les pensions i que dir el contrari és un "disbarat".

El mes de juliol, el Servei Català de la Salut va ampliar la cobertura sanitària als immigrants en situació irregular i, segons aquesta instrucció del Govern, l'atenció sanitària urgent es prestarà a tots els immigrants i aquells que acreditin tres mesos d'empadronament podran accedir a tots els serveis bàsics.

"Només podran tenir accés als serveis sanitaris els que necessitin serveis d'urgència, però no es podran operar de cataractes", va dir Albiol, que defensa una "sanitat pública universal per a catalans i espanyols i immigrants regulars".