Els Mossos d'Esquadra busquen un passatger del tren que va arrencar el lòbul de l'orella d'una mossegada a un interventor de Renfe que el va sorprendre viatjant sense bitllet a l'estació Mollet-Santa Rosa de la línia R3 de Rodalies.

Segons fonts policials, el viatger es va abalançar damunt l'interventor quan li va demanar el bitllet i el va mossegar a l'orella fins a arrencar-li el lòbul, la qual cosa va obligar a sotmetre'l a una intervenció quirúrgica de reconstrucció a l'Hospital de Mollet del Vallès.

L'agressor va fugir abans que arribessin els Mossos, que havien estat avisats pels responsables de l'empresa ferroviària, i no ha estat estat possible identificar-lo, encara que la policia té la seva descripció física. La policia catalana ha obert una investigació sobre els fets i està intentant identificar l'autor de l'agressió, ocorreguda cap a les 2/4 de 12 del migdia d'abans-d'ahir a l'estació Mollet-Santa Rosa, per detenir-lo per les lesions causades al revisor del tren.

Robatoris i intimidacions

A més, segons el sindicat CCOO, el mateix dia en què va succeir l'agressió també hi va haver diversos robatoris i intimidacions a passatgers de les línies ferroviàries de Renfe, en alguns casos comesos per persones que esgrimien armes blanques. En un comunicat, CCOO ha denunciat les condicions de "precarietat extrema de seguretat" en què treballen els interventors dels trens de Rodalies de Catalunya i ha alertat que les agressions a revisors són "reiterades i insostenibles, excessives en relació amb altres mitjans de transport de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM)".

El sindicat culpa de la "falta de seguretat dels viatgers i de l'absència d'unes condicions dignes de qualitat del servei" al departament de Territori i Sostenibilitat, titular del servei, als Mossos i a la direcció de Rodalies de Renfe.