El PP no inclourà la reforma constitucional en el seu programa electoral, segons es va acordar dilluns al comitè de direcció que Mariano Rajoy va reunir per primer cop després de vacances.

El vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, va assenyalar que el PP no plantejarà renovar el pacte constitucional que ells consideren "vigent" perquè no és la seva prioritat i tampoc la dels ciutadans, segons reflecteixen les dades del CIS. El PP parlarà de "qualsevol reforma" que es proposi en aquest sentit, va explicar Casado, que va insistir diverses vegades que els populars no en plantejaran cap i va afegir que "les democràcies consolidades no canvien les seves cartes magnes cada 30 anys".

"En un moment en què es desafia la unitat d'Espanya no convé qüestionar el marc de convivència, que ha donat el període de més prosperitat a Espanya", ha dit.

I en el mateix sentit ha postil·lat: "obrir aquest pacte constitucional en un moment en què els secessionistes ho poden interpretar com una escletxa per reescriure la història d'Espanya no condueix a enlloc".

El dirigent popular va tenir també paraules de crítica per als socialistes, als quals va acusar de portar a terme "debats bizantins" i va afegir que el seu partit "no es despistarà" dels seus objectius de governar per als ciutadans.

Pablo Casado va manifestar que el sistema funciona encara que va advocar per millorar-lo i "perfeccionar", i va explicar que sí que inclouran al programa reformes com el reglament del Congrés i el Senat, el finançament autonòmic i local, la reforma de les administracions públiques i la llei electoral municipal.

Sobre Catalunya i les eleccions del 27 de setembre, va assegurar que Rajoy estarà "molt present" en la campanya i va definir Xavier García Albiol com "un gran candidat". Va apostar per començar a parlar "del que ens uneix" i va criticar per "intolerables" les paraules del conseller de Justícia, Germà Gordó, que es va mostrar obert que una eventual Catalunya independent concedeixi la nacionalitat catalana als ciutadans de la resta dels Països Catalans.

Preguntat per una informació d'El Economista, segons la qual Rodrigo Rato va parlar amb Cristóbal Motoro per avisar-lo que tenia al voltant de cinc milions d'euros a Suïssa que volia portar a Espanya i li demanava consell sobre això, Casado va dir desconèixer amb qui es reuneix l'expresident de Bankia, una persona que fa "un any que no és afiliada del PP i deu que no té càrrec públic".