La Unesco ha condemnat la destrucció per part del grup gihadista Estat Islàmic (EI) del temple de Baal, a les ruïnes de la ciutat siriana de Palmira, i ha confiat que els responsables responguin davant la justícia per aquest "crim de guerra". La devastació del temple es coneix una setmana després que l'EI executés l'antic responsable de la direcció general d'Antiguitats i Museus a Palmira, Khaled al-Asaad, per considerar-lo "director dels ídols" d'aquesta localitat.

"La destrucció sistemàtica de símbols que encarnen la diversitat cultural de Síria revela la veritable intenció de tals atacs, que priven la població siriana del seu saber, la seva identitat i la seva història", va indicar en un comunicat la directora general de la Unesco, Irina Bokova. Palmira és considerada per la Unesco una relíquia única del segle I de la nostra era, una peça mestra de l'arquitectura i l'urbanisme romà, per les columnes del seu famós carrer principal i el temple de Baal.

L'EI, segons Bokova, "mata persones i destrueix enclavaments, però no podrà emmordassar la història ni aconseguirà esborrar aquesta gran cultura de la memòria mundial".