La Guàrdia Civil ha intervingut 31.900 euros i ha aixecat dues actes per infracció a la llei de control de canvis a un matrimoni alemany que procedia d'Andorra, i que pretenia entrar a Espanya per la zona fronterera de Bellver de Cerdanya amb els diners sense declarar.

Segons han informat avui fonts de l'Institut Armat, sobre les 15:40 hores d'ahir, una patrulla de la Guàrdia Civil del Punt Fiscal de Puigcerdà, que realitzava un control en coordinació amb la Comandància de Lleida, va cridar l'alto a un vehicle que circulava pel terme municipal de Bellver de Cerdanya.

L'automòbil anava ocupat per un matrimoni alemany que van manifestar procedir d'Andorra.

Davant les incoherències entre les respostes de tots dos, els agents van procedir a realitzar una inspecció del cotxe i van descobrir entre les seves pertinences un total de 31.900 euros en bitllets de 100 i de 50 euros.

Atès que el matrimoni havia manifestat que els diners eren la meitat de cadascun, els agents en aplicació a la Llei de Control de Canvis, que estableix que només es pot entrar o sortir de l'Estat amb 10.000 euros sense haver estat prèviament declarats, van aixecar dues actes per infracció a la llei per moviment de capitals.

Dels 31.900 euros confiscats, els agents van lliurar mil euros a cadascun dels membres de la parella perquè prosseguissin viatge, segons estipula la normativa vigent en la matèria.

Les referides actes juntament amb els diners confiscats van ser posades a disposició del Servei Executiu de la Comissió per a la Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.