El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2016 posen en risc la recuperació econòmica i va afirmar que Rajoy i aquests comptes "ja formen part del passat". En el debat de totalitat dels Pressupostos al Congrés, Sánchez va acusar el govern del PP de trencar la igualtat d'oportunitats i la cohesió a Espanya i va dir que la millora en la competitivitat "mai pot venir de la rebaixa dels costos laborals" ni de l'empobriment de la classe mitjana i treballadora. Les 12 esmenes a la totalitat presentades pels partits de l'oposició van ser rebutjades com a conseqüència de la majoria absoluta del PP a la cambra.

El líder socialista també va cridar l'atenció sobre les llistes d'espera en l'atenció i la dependència i sobre la situació del Fons de Reserva de les Pensions. "Si vostè (Rajoy) està tranquil amb la situació de la Seguretat Social, vostè és un irresponsable", va afirmar Sán-chez, que va afegir que l'executiu del PP serà el primer amb el qual hi haurà dèficit de la Seguretat Social en tots els anys de la legislatura. Així mateix, va demanar al president del govern "que sigui valent" i que publiqui la llista d'amnistiats fiscals. El líder del PSOE va assegurar que Rajoy "va perdre tota l'autoritat moral" quan va demanar que fos fort a Luis Bárcenas a través d'un SMS.

El president del govern va retreure al secretari general del PSOE el seu "nivell" en la intervenció en el debat sobre els pressupostos, ja que, segons el seu parer, hauria d'haver acreditat més "coneixement". Rajoy va assenyalar que és "veritablement sorprenent" que el líder del PSOE no demostrés un nivell d'acord amb la "trajectòria" que té un partit com el PSOE, que ha governat Espanya en diverses legislatures. "Ho sento molt, però crec que més nivell i més coneixements s'han d'acreditar en un debat de pressupostos", va concloure el cap de l'executiu.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va exalçar el llegat que deixa el govern de Mariano Rajoy al final de la legislatura i va alertar, de cara a les properes eleccions, contra l'anunci d'"utopies inabastables". Montoro va exposar durant gran part de la seva intervenció els avenços que ha experimentat l'economia espanyola sota el PP davant la crisi que hi havia quan va deixar el poder el PSOE, un mandat "que va generar pobresa i desigualtat amb la retallada social més gran de la història".

El ministre va afirmar que el govern, en aquesta etapa "intensa i difícil", ha adoptat mesures que han millorat la vida dels espanyols i ha obert les portes "de bat a bat"a un futur amb més progrés i més benestar. Montoro va assenyalar que l'executiu té una línia molt definida en matèria econòmica per sortir de la crisi i crear ocupació i va afegir que les decisions que ha pres el govern han funcionat.

A més, va destacar que ara s'obre un "ventall" amb amplíssimes oportunitats de futur i va demanar aprofitar-les i respectar la coherència dels plantejaments governamentals.

Va destacar que "les promeses electorals" que es faran en la campanya de les generals no podran ser "utopies inabastables" i estaran condicionades per aquests pressupostos.