El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va reconèixer ahir que la celebració d'una nova conferència de pau per a Síria "encara queda lluny", i va instar la comunitat internacional, i en particular als estats que formen part del Consell de Seguretat de l'organisme internacional, a unir-se per resoldre el conflicte.

Ban va fer ell mateix una crida"als líders de la regió i als líders de Síria", en el marc d'una conferència de premsa a París al costat dels ministres francès d'Exteriors, Laurent Fabius, i peruà de Medi Ambient, Manuel Pulgar, dedicada a les negociacions sobre el canvi climàtic.

Preguntat sobre si es planeja una nova conferència de pau per a Síria, el secretari general de les Nacions Unides va recordar que davant la situació que es viu actualment en aquest país, on la guerra iniciada ara fa quatre anys ha causat ja 250.000 morts i milions de refugiats i desplaçats, al juliol el Consell de Seguretat de l'ONU havia proposat un nou procés de negociacions.

En aquest marc, a instàncies del mediador de les Nacions Unides, Staffan de Mistura, s'ha decidit la creació de quatre grups de treball sobre la seguretat, aspectes militars, aspectes institucionals, així com sobre dimensions constitucionals i polítiques a la zona.

Ban va afirmar en les seves declaracions que el conflicte de Síria és un dels motius pels quals al món "hi ha ara més persones desplaçades de les que hi ha hagut mai des de la Segona Guerra Mundial".

D'altra banda, el màxim mandatari de l'ONU també va felicitar als països que "mostren la seva solidaritat" amb els refugiats, i va aprofitar l'ocasió per demanar "als altres que facin molt més per acabar amb aquesta crisi".