Almenys 50 gihadistes van morir entre dimarts i ahir en atacs de la coalició internacional contra posicions del grup terrorista Estat Islàmic (EI) a la perifèria de la ciutat septentrional iraquiana de Mossul.

El comandant de les milícies Multitud Nacional, Fares al Sabauí, va informar ahir que caces de la coalició van bombardejar les posicions jihadistes a la població de Duizat Fuqani, prop de la ciutat d'Al Qayara, a 50 quilòmetres al sud de Mossul. Multitud Nacional, integrada per membres de les tribus àrabs sunnites Al Yaburi i Al Sabaui, entre d'altres, va ser creada recentment amb el suport de les milícies xiïtes multitud Popular per expulsar el EI de Mossul.

A més, la font va explicar que intensos combats entre milicians sunnites i gihadistes a l'Qayara van començar després que els primers llancessin una gran ofensiva contra els terroristes. Els enfrontaments es van prolongar més de quatre hores i després van intervenir els avions, que van atacar els combatents de l'EI.

La coalició va bombardejar després de fotografiar amb aparells no tripulats les posicions dels extremistes en Duizat Fuqani.