Efectius de la Policia espanyola es desplaçaran en els pròxims dies a Romania per, en col·laboració amb la Policia romanesa i la Fiscalia, realitzar tasques d'investigació del doble crim de Conca, perpetrat presumptament per Sergio Morate, que va fugir a aquest país.

Així ho va manifestar ahir el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en declaracions als periodistes als passadissos del Congrés, on va assenyalar que, entre altres tasques, els agents espanyols podran inspeccionar el cotxe, un Seat Ibiza verd, amb el qual el principal sospitós de la mort de Laura del Hoyo i Marina Okarynska va fugir d'Espanya.

Fonts del Ministeri de l'Interior van assenyalar a Efe que, en concret, viatjaran a Romania dos agents de la Policia Científica i dos més de la Comissaria General de Policia Judicial.

Segons el ministre, el fiscal romanès encarregat d'executar la comissió rogatòria sol·licitada per Espanya, ha acceptat que un equip de la Policia espanyola es desplaci a aquest país per treballar de manera conjunta per "aclarir tots els assumptes relatius a aquesta investigació".

Dos agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia s'havien desplaçat ja allà, però només per recollir informació sobre la situació de Morate i sobre les actuacions que la Policia romanesa estava duent a terme, però no podien investigar. Amb l'objectiu d'aclarir totes les circumstàncies que van envoltar el crim, els policies espanyols podran inspeccionar el vehicle, investigar l'itinerari que va seguir Morate en la seva sortida d'Espanya, si ho va fer acompanyat o sol, etcètera, segons el ministre.

Per a Fernández Díaz, és evident que es tracta d'un pas "molt important" per a la investigació, perquè es podran obtenir les evidències que "permetin que qui sigui l'autor d'aquest terrible assassinat, respongui al més aviat possible davant la Justícia".