El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sàn-chez, va afirmar ahir en declaracions a la cadena SER que és "indiscutible" que, "en un moment inicial", Catalunya quedaria fora de la Unió Europea en cas que el Parlament de Catalunya declarés la independència després de les eleccions del 27-S.

Ara bé, Sánchez també va apuntar que sortir de la UE "no vol dir que no hi hagi acords per mantenir totes les condicions que Catalunya té en relació amb Europa". Així mateix, va assegurar que, malgrat que "és una realitat" que l'eventual nou estat quedaria "transitòriament" fora de la UE, això no suposa en cap cas perdre l'euro, per exemple. A més, es va mostrar convençut que la Unió Europea no permetria la sortida permanent de Catalunya entre els actuals estats membres.

Sànchez també va insistir que si les forces independentistes compten amb el 50% d'escons el proper 27-S, el Parlament iniciarà el procés de secessió respecte d'Espanya. Aquesta xifra va afirmar que és "correcta" i "ètica" i va rebutjar que calgui elevar-la o bé comptar els suports a la independència en forma vots en lloc de fer-ho amb diputats.