Entre 20 i 50 suposats refugiats, les nacionalitats dels quals de moment es desconeixen, han estat trobats morts en un camió frigorífic abandonat a l'est d'Àustria, país al qual va entrar des d'Hongria, en un presumpte cas de tràfic de persones.

La Policia austríaca ha informat avui que, per raons tècniques, demà podrà donar a conèixer la xifra exacta de les víctimes, els cadàvers de les quals s'han trobat aquest matí en clar estat de descomposició.

Es calcula que les víctimes havien mort entre 36 i 48 hores abans del descobriment dels seus cadàvers.

"Han de tenir en compte que ja des de fora, de la part de darrere del camió sortia un líquid de descomposició. A primera vista no ha estat possible calcular el nombre de cossos", ha dit el director de la Policia de l'estat federat de Burgenland, Hans Peter Doskozil.

En roda de premsa a la ciutat de Eisenstadt, transmesa en directe per televisió, el policia ha estimat que la xifra de víctimes és d'almenys 20, però que pot ser molt més gran, fins a 50.

Ha explicat que el compartiment de càrrega, després del primer moment en què s'ha obert per veure el que hi havia dins, no s'havia tornat a obrir almenys fins a les 18.00 hora local (16.00 GMT), ja que per fer-ho s'esperava aconseguir cert grau de refrigeració.

El camió de 7,5 tones i un compartiment de càrrega de 5 metres de longitud estava aparcat en una zona especial per a vehicles avariats a l'autopista A4, entre el llac Neusiedl i la localitat de Parndorf, a Burgenland, estat fronterer amb Hongria.

La policia ha llançat una operació per trobar el conductor del vehicle i les persones que han estat vinculades amb el presumpte delicte de tràfic de persones que se sospita darrere d'aquesta tragèdia.

Doskozil ha declinat donar detalls sobre l'estat de les indagacions, però sí ha dit que s'investiga "a un grup de presumptes autors del crim vinculats amb una empresa eslovaca de construcció".