El cap de llista i secretari general del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, va criticar ahir, a Berga, la compareixença que farà Artur Mas el dimecres 2 de setembre per donar explicacions sobre el 27-S.

El cap de llista d'Unió va lamentar que "es faci un ús partidari i electoralista" de les institucions i va recordar que "la data del 27-S ja es va fer pública el 14 de gener quan es va signar la convocatòria i es va fer amb llums i taquígrafs". Per tant, va dir Espadaler, aquesta nova compareixença "és sobrera" perquè "no aportarà cap dada nova que no coneguem".

El secretari democratacristià va aprofitar la seva visita a la capital del Berguedà per presentar les propostes del seu grup en matèria de turisme, una de les branques del seu programa a nivell econòmic, després que ja ha fet pública la voluntat del partit d'aconseguir una consulta pactada. Unió vol rebaixar l'IVA turístic del 10 al 4 %; doblar l'oferta de turisme rural i bonificar la contractació fora de temporada alta.

Espadaler va comparèixer al costat del nou president d'Unió al Berguedà, Xavier Güell, un cop ha culminat la reestructuració del partit a la comarca pel trencament amb CDC. Tots dos van assegurar que des de la nova etapa "se'ns ha acostat molta gent per formar part del nostre projecte".