Regió 7

CiU presenta 625 esmenes per 1.100 milions als pressupostos

Pere Macias ha explicat que "pretenen corregir el greu dèficit d'inversions de l'Estat a Catalunya"

28.08.2015 | 07:58

El Grup Parlamentari de Convergència i d'Unió han presentat 625 esmenes parcials, per valor de 1.100 milions d'euros, als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016 per a millorar les inversions a Catalunya.
En un comunicat, el portaveu de CDC, Pere Macias, ha explicat que les esmenes "pretenen corregir el greu dèficit d'inversions de l'Estat a Catalunya, així com el caràcter antisocial i antiproductiu dels Pressupostos".
Dels 1.100 milions, 700 són per partides de Foment, 300 per Medi Ambient i Agricultura i 100 per a Cultura.
El seu propòsit és aconseguir uns pressupostos més socials i solidaris, que permetin mantenir el poder adquisitiu de les pensions i de les prestacions socials, amb partides destinades a millorar l'ajuda oficial al desenvolupament i augments de les dotacions destinades a Educació, Dependència i Sanitat, així com les polítiques actives d'ocupació.
El Grup Parlamentari que continuen compartint CDC i UDC destaca l'esmena que pretén restituir el Fons de Cohesió Sanitària, "que aquest any ha eliminat el Govern", i una altra per l'augment "molt substancial" dels programes de pobresa infantil.
Perquè els Pressupostos dinamitzin efectivament l'economia, presenten esmenes per corregir la manca de dotacions de foment dels sectors econòmics tant en Agricultura com en Indústria, així com per corregir l'"escassa" inversió en R + D + I.
En altres reclamen partides de suport als sectors lleters i de fruita dolça, a la lluita contra la plaga del cargol poma, polítiques de suport a les PIMES i suport a Centres Tecnològics i Parcs Científics catalans.
També volen "corregir els oblits" en el finançament als petits municipis i als Jocs del Mediterrani de Tarragona.
Després de precisar que les polítiques ambientals estan "totalment menyspreades" pel Govern, com el transport metropolità i la lluita contra la contaminació urbana, reclamen l'execució del carril Bus-VAO de la B-23 (Barcelona-Molins de Rei).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema