L'associació animalista Libera! ha presentat una denúncia davant el Departament de Territori i Sostenibilitat contra els promotors de l'"empaitada d'ànecs", una tradició de Roses (Alt Empordà) que consisteix a llançar ànecs a l'aigua perquè els atrapin els banyistes.

Segons ha informat l'associació en un comunicat, la denuncia demana a la Generalitat que obri expedient sancionador als organitzadors -Associació d'Amics de les Festes i Tradicions de Roses- per entendre que la celebració vulnera la normativa sobre protecció d'animals.

A més, Libera! demana al Departament de Territori que obri una investigació per identificar una persona que en l'última edició de l'"empaitada" va llançar un ànec contra un activista que estava gravant l'acte, per si pot ser sancionada per maltractar l'animal.

L'associació, que ha aportat una còpia del vídeo que mostra aquests fets, ha recollit 70.000 firmes a través de l'organització change.org perquè s'il·legalitzi la tradició de Roses, després de recordar que celebracions similars ja s'han suprimit en poblacions com l''Escala (Alt Empordà), Sagunt (València) o Pica Fort (Mallorca).