El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha demanat avui "transparència" i "clarificar" el cas de Torredembarra, que afecta a CDC, i ha avisat que la lluita contra la corrupció ha de ser "impecable" i sense lloc a "matisos" en funció de la formació política que resulti involucrada.

Agents de la Guàrdia Civil estan registrant la seu de la fundació de Convergència, la CatDem, i quatre ajuntaments catalans per mandat del jutjat número 1 del Vendrell (Baix Penedès), que instrueix la presumpta corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès).

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, a més de la seu de Catdem, al carrer Casp de Barcelona, la Guàrdia Civil està recollint informació en els consistoris de Lloret de Mar i Figueres (Alt Empordà) i Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), en tots els casos per delictes contra l'administració pública.

En una entrevista a TV3-3/24, el líder de Junts pel Sí, candidatura en la qual està integrada CDC i que aposta per mantenir a Artur Mas en la Presidència de la Generalitat, ha assenyalat que és necessari "aclarir" la situació perquè és una investigació que "ve de lluny".

"És necessari transparència, claredat, veure quines responsabilitats hi ha i si n'hi ha, assumir-les", ha remarcat Romeva, exdirigent d'ICV.

I ha afegit: "El debat en relació amb la corrupció no pot tenir matisos ni escletxes en funció de qui està afectat; s'ha de ser impecable en la lluita contra la corrupció en tots els àmbits institucionals, indiferentment del color de la formació que estigui afectada. És una cosa massa greu com per deixar-la passar estrictament amb una fotografia circumstancial".

Romeva ha apostat per atacar la corrupció "d'arrel" i ha asseverat que aquest objectiu està "en el punt número u de les intencions" de la Catalunya independent que propugna Junts pel Sí.

Per al candidat, un eventual Estat català hauria de tenir unes "estructures" que serveixin, ha dit, de "tallafocs per a pràctiques i sospites" de corrupció.