Regió 7

Sergio Morate recorre la decisió del jutge romanès d´extradir-lo a Espanya

La Fiscalia de Lugoj creu que l'amic romanès de Morate, Istvan Horvath, el va ajudar a fugir

28.08.2015 | 07:58
Morate anant cap al jutjat en una de les compareixences
Morate anant cap al jutjat en una de les compareixences

El principal sospitós del doble assassinat de Conca, Sergio Morate, va decidir ahir recórrer la decisió d'un jutge romanès de lliurar-lo a les autoritats espanyoles, segons va anunciar l'advocada de l'acusat, Claudia Candea.
"Presentarem demà el recurs del seu lliurament a Espanya davant la Cort d'Apel·lació de Timisoara" (oest de Romania), va dir Candea després de reunir-se amb Morate a la cel·la de la comissaria d'aquesta ciutat romanesa, on el sospitós es troba en presó preventiva. "Donaré voltes avui a la motivació que presentarem en el recurs contra l'extradició, encara que no és obligatori haver de fer-ho", ha precisat a Efe l'advocada en una conversa telefònica.
L'acusat, de 29 anys, ha dit amb anterioritat que considera que no tindrà un procés just a Espanya per la mediatització del cas i pel fet que "tots ja el consideren culpable" del doble assassinat.
El cas passarà ara a l'Alta Cort de Cassació i Justícia, a Bucarest, que quan rebi el recurs disposarà de tres dies per pronunciar-se sobre el dictamen del magistrat Flavius Ionescu, jutge de la Cort d'Apel·lació de Timisoara, que dilluns passat havia donat el llum verd a l'extradició a Espanya de Morate.
Si el recurs no prospera, el sospitós serà traslladat a Espanya durant els següents deu dies.
Candea, advocada d'ofici, va indicar que deixarà de ser la representant de Morate davant la justícia romanesa en el moment en què presenti demà el recurs a la Cort d'Apel·lació de Timisoara i que el sospitós tindrà un altre advocat d'ofici designat a la capital romanesa.
El suposat autor del crim de Conca va ser detingut el passat 13 d'agost a Lugoj, una localitat romanesa de gairebé 50.000 habitants, per una ordre europea d'arrest dictada per la justícia espanyola. Se sospita que Morate va sortir d'Espanya per la frontera de Portbou, a Girona, amb el seu propi cotxe, el mateix dia en què van desaparèixer Laura del Hoyo i Marina Okarynska i en què suposadament les va assassinar, el passat 12 d'agost.

La fiscalia sospita de l'amic
La Fiscalia de la localitat romanesa de Lugoj, encarregada del cas de Sergio Morate a Romania, ha afirmat aquest dijous que Istvan Horvath va mantenir contactes amb el principal sospitós del doble assassinat de Conca i el va ajudar presumptament a fugir de la Justícia espanyola.
"El sospitós (Horvath), entre el 8 i el 13 d'agost, va contactar per telèfon i altres sistemes de comunicació amb Sergio Morate, a qui va ajudar després a evadir una ordre d'arrest internacional emès per les autoritats espanyoles", ha afirmat la Fiscalia en un comunicat.
Horvath, acusat d'encobrir a Morate, "es va desplaçar acompanyat de tres persones romaneses a Hongria, on es van trobar amb el ciutadà espanyol", afegeix. Des Hongria van partir cap a Lugoj, una petita ciutat situada a l'oest de Romania. Morate va ser detingut en un apartament d'aquesta localitat llogat per Horvath.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Enllaços recomanats: Premis cinema