Entre 20 i 50 refugiats, les nacionalitats dels quals es desconeixien a l'hora de tancar aquesta edició, van ser trobats morts en un camió frigorífic abandonat a l'est d'Àustria, país al qual va entrar des d'Hongria, en un presumpte cas de tràfic de persones. La Policia austríaca va informar que, per raons tècniques, fins avui no podrà donar a conèixer la xifra exacta de les víctimes, els cadàvers de les quals es van trobar al matí en clar estat de descomposició. Es calcula que les víctimes van morir entre 36 i 48 hores abans del descobriment dels cadàvers.

"Han de tenir en compte que de la part de darrere del camió sortia un líquid de descomposició. A primera vista no ha estat possible calcular el nombre de cossos", va explicar el director de la Policia de l'estat federat de Burgenland, Hans Peter Doskozil. Va explicar que el compartiment de càrrega, després del primer moment en què es va obrir per veure el que hi havia a dins, no s'havia tornat a obrir, ja que per fer-ho s'esperava aconseguir cert grau de refrigeració.

El camió, de 7,5 tones i un compartiment de càrrega de 5 metres de longitud, estava aparcat en una zona especial per a vehicles avariats a l'autopista A4, entre el llac Neusiedl i la localitat de Parndorf, a Burgenland, estat fronterer amb Hongria.

La policia ha iniciat una operació per trobar el conductor del vehicle i les persones que estan vinculades al presumpte delicte de tràfic de persones que se sospita que hi ha al darrere d'aquesta tragèdia.

Segons la Policia hongaresa, que ha enviat dos agents a Àustria per cooperar, el camió, amb matrícula hongaresa, va ser vist al sud de Budapest dimecres i més tard a prop de la frontera amb Àustria, país al qual es calcula que va entrar dimecres a la nit, quan les persones transportades probablement ja eren mortes.

Una onada de refugiats, majoritàriament procedents de països en conflicte com Síria i l'Afganistan, han arribat en les darreres setmanes als països dels Balcans occidentals en la seva ruta cap a Europa occidental, on esperen aconseguir asil polític.

Set-cents menors

La Policia hongaresa va interceptar dimecres 3.241 persones, entre les quals 700 menors, després de creuar la frontera de manera il·legal des de Sèrbia, un nombre que suposa un rècord d'entrades al país en un sol dia. Aquest elevat nombre es deu al fet que els 7.000 refugiats que el cap de setmana van poder passar des de Macedònia a Sèrbia ja han arribat a la frontera hongaresa.

Com en les setmanes anteriors, els nouvinguts provenen majoritàriament de països en conflicte, com Síria, Afganistan i Pakistan, i aspiren a sol·licitar asil en algun país de la Unió Europea (UE).

Més de 130.000 refugiats han entrat a Hongria aquest any, tot i que la gran majoria abandonen el país al cap de pocs dies i segueixen el camí cap als estats més rics de la UE, com Alemanya, Àustria i els països escandinaus.

D'altra banda, el govern de Budapest, que finalitza la instal·lació d'una tanca de 175 quilòmetres a la seva frontera amb Sèrbia, va anunciar que mobilitzarà més de 2.000 policies.