La vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va instar ahir Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) que "no busqui culpables fora de les seves files" i "es preocupi més del que passa a dins".

Sáenz de Santamaría ha respost així, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, al coordinador general i número dos de CDC, Josep Rull. "Demanaria a tothom que es respectin les decisions judicials", va emfasitzar la vicepresidenta abans d'insistir en el "victimisme" habitual dels dirigents de CDC. I va afirmar que al llarg d'aquests últims anys, "si alguna cosa ha quedat clara és que les actuacions de lluita contra la corrupció i de les institucions que la combaten, no entenen de partits, inclòs el del govern, ni de dates electorals".

Sáenz de Santamaría va deixar clar que en aquest cas, que està judicialitzat, a CDC no li serveix la dita que "la millor defensa és un bon atac", i va recordar al partit nacionalista que per defensar-se estan els tribunals.

Segons la seva opinió, hi ha determinats dirigents en CDC que creuen que la culpa la tenen sempre altres. "O un es considera responsable de tot o no vol assumir responsabilitat de res", va afegir. Va ressaltar el "victimisme" que practiquen els dirigents d'aquest partit, que a més solen dir que els problemes de l'administració són del govern central.

"Ara la responsabilitat és dels que investiguen?", es va preguntar la vicepresidenta, abans de reiterar que al llarg dels últims anys s'han produït investigacions de casos que han afectat totes les forces polítiques de l'arc parlamentari.

Un precedent que, "senzillament", no ajuda els arguments de CDC. Sobre la possible "filtració" dels registres a mitjans de comunicació abans que es portessin a terme perquè estiguessin presents, Sáenz de Santamaría va explicar que totes les investigacions d'aquest tipus, independentment del partit, han transcendit d'una o una altra manera.

"No posarem cap tipus de límits a les informacions" d'aquesta naturalesa, va afegit la vicepresidenta, per reiterar després que quan "li toca a un, intenta buscar culpables fora, però hi ha la casualitat que casos com aquest han afectat totes les formacions amb independència de la data". A la ciutadania, va concloure, el debat que la preocupa és el de la lluita contra la corrupció, per la qual cosa ha exigit que es deixi treballar als tribunals, a les forces de seguretat i la Fiscalia.