El candidat del PPC al 27-S, Xavier Garcia Albiol, va assegurar que l'escorcoll a la seu de CDC i a la fundació convergent CatDem no s'ordena des "d'un despatx fosc" de Madrid sinó que arriba perquè hi ha "clars indicis" i "proves" dels suposats cobraments de comissions. De fet, Albiol va instar el president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, a no buscar "constantment enemics a l'exterior", perquè és "responsable" de la situació del país i del seu partit. Per això, el va acusar de ser "el gran enemic" dels interessos de Catalunya. També va carregar contra Raül Romeva per fer un "paperot": ara "tapa i protegeix" Mas després d'haver-lo criticat durament, va dir en presentar la llista dels populars.

García Albiol va insistir que Mas ha de donar explicacions al Parlament del que "ha passat al seu partit" i als quatre ajuntaments que la Guàrdia Civil va registrar divendres passat. "Hi van entrar per ordre judicial, perquè hi ha clars indicis de cobraments de comissions. I que quedi meridianament clar: no ha entrat ningú a la seu de CDC perquè s'hagi decidit en un despatx fosc a Madrid a través d'un informes que no firma ningú. No. És perquè un jutjat de Catalunya té indicis, proves, i amb llums i taquígrafs es va actuar". També va fer responsable a Mas del que ha passat a Catalunya i a CDC en els darrrers anys.

A més, el cap de files dels populars va retreure a Romeva d'"amagar sota la faldilla" el president Mas, després d'haver-lo criticat i de defensar la lluita contra la corrupció.