La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va indicar ahir que les dades sobre atur d'agost "tornaran a corroborar" que si bé no és "un bon mes", de manera interanual Espanya seguirà "creant ocupació a un gran ritme, proper a aquest creixement intens que estem tenint". "L'agost no és un bon mes per a l'ocupació perquè és quan es cancel·len molts contractes de l'hostaleria i turisme", va declarar la ministra als periodistes a Almeria, on va assistir als actes religiosos en honor a la Verge del Mar.

"Aquesta setmana hem conegut una gran dada del creixement econòmic d'aquest trimestre de l'1 per cent", va insistir Báñez, afegint que "tot aquest creixement econòmic per primera vegada a Espanya es tradueix íntegrament en creació intensa d'ocupació".

La titular d'Ocupació va insistir que "gràcies als espanyols, l'important és que hem donat un gran tomb en el mercat de treball" i va assegurar que el país actualment "lidera, triplicant el creixement mitjà de tota la zona euro, i sobretot creixent l'ocupació més que en tota la zona euro".

La ministra va reconèixer que si bé "ens queda molt per recórrer junts", també s'ha de reconèixer "aquesta alegria compartida de tota la societat espanyola, que estem aconseguint tirar endavant aquest país, que estava en una situació molt difícil fa quatre anys".

"Gràcies als espanyols, la recuperació està arribant", va assenyalar, afirmant que Almeria és la quarta província "on més baixa l'atur des de l'inici de la legislatura". A més, va apuntar la necessitat de col·laboració entre Govern i altres administracions.