Mentre que centenars de refugiats continuaven arribant ahir a Hongria, el Parlament d'aquest país debatrà la setmana que ve establir penes de presó per creuar de manera il·legal la seva frontera i autoritzar l'ús, en determinades circumstàncies, de pilotes de goma i gasos lacrimògens.

Hongria, un membre de la Unió Europea (UE) que ultima una tanca en els seus 175 quilòmetres de frontera meridional amb Sèrbia, ha reforçat les seves fronteres amb efectius policials addicionals i es planteja també mobilitzar l'Exèrcit.

Aquestes mesures legals són l'últim intent del Govern nacionalista hongarès d'aturar l'afluència massiva de refugiats procedents de zones de conflicte, com Síria o l'Afganistan, que utilitzen la ruta dels Balcans per arribar a Europa Occidental, especialment Alemanya, Àustria i els països escandinaus .

La policia hongaresa va informar ahir que divendres va interceptar a 2.822 persones que intentaven creuar la frontera de manera il·legal, entre ells 553 menors. En les últimes setmanes el nombre de refugiats que entren cada dia al país oscil·la entre les 1.000 i 3.200 persones.

El partit governamental Fidesz ha anunciat el paquet legislatiu en una setmana en què la policia austríaca va trobar 71 cadàvers de refugiats en un camió abandonat procedent d'Hongria, en un cas de tràfic de persones.

Les forces de seguretat magiars van detenir quatre persones, tres búlgars i un afganès, per la seva suposada vinculació amb la tragèdia i un jutge els va imposar avui un mes de presó preventiva.

A més, en les últimes hores la policia hongaresa va detenir quatre ciutadans romanesos que transportaven 21 refugiats en un camió a les rodalies de la ciutat de Röszke, prop de Sèrbia.

Les mesures legals presentades a Hongria que es debatran la propera setmana preveuen penes de fins a tres anys de presó per creuar de forma il·legal la frontera i deu anys per tràfic de persones.