L'exprimer ministre britànic Tony Blair va demanar ahir als laboristes que rebutgin les polítiques d'esquerra que ofereix Jeremy Corbyn, favorit per fer-se amb el lideratge del partit, perquè suposaria portar a la formació a l'abisme.

El que va ser cap del Govern laborista entre 1997 i 2007 va tornar a intervenir en l'actual procés per elegir el líder del partit després de la dimissió d'Ed Miliband per la derrota soferta per la formació en les eleccions generals del 7 de maig.

En un article publicat ahir al dominical "The Observer", Blair va demanar rebutjar el que qualifica de polítiques d'"Alícia al País de les Meravelles" de Corbyn perquè anticipa que el partit, primer de l'oposició britànica, no aconseguirà guanyar a les urnes.

A més de Blair, altres destacades figures laboristes, com l'exprimer ministre Gordon Brown i l'antic líder Neil Kinnock, també han demanat als seus companys de files no votar Corbyn.

L'exmandatari va afegir que Corbyn dóna suport a una polítiques que està allunyades de la realitat.

A més de Corbyn, de 66 anys, els polítics Andy Burnham, de 45; Yvette Cooper, de 46, i Liz Kendall, de 44, són candidats al lideratge del partit, que es coneixerà el pròxim 12 de setembre.

El Partit Laborista va començar a mitjans d'agost a enviar les paperetes per elegir el líder als afiliats i simpatitzants de la formació, un procés obert fins al 10 de setembre que està envoltat de gran expectació. El nom del successor d'Ed Miliband s'anunciarà el 12 de setembre, abans del començament del congrés anual de la formació, que se celebrarà entre el 27 i el 30 de setembre a la ciutat de Brighton.