El president del Govern, Mariano Rajoy, va tornat a subratllar ahir, davant les eleccions catalanes del 27S, que seguirà defensant la unitat d'Espanya i la sobirania nacional, i va fer una advertència: "No deixarem que ningú converteixi a espanyols en estrangers".

"Alguns estan junts per trencar, però som molts més els que estem junts per unir", va dir Rajoy en parlar de Catalunya durant el seu discurs en el míting de Soutomaior, amb el qual el PP obre el curs polític.

Després d'assenyalar que la convocatòria d'eleccions a Catalunya el pròxim 27 de setembre és una "delirant fugida cap a enlloc", Rajoy va advertir que no pensa acceptar "ultimàtums de sí o no" ni "imposicions perquè els catalans renunciïn a Espanya i a Europa".

Va subratllar també que el debat sobiranista i la convocatòria dels comicis autonòmics només han servit per "dividir la gent a Catalunya" i "enfrontar-la", tant dins d'aquesta comunitat com "en altres llocs", així com per "enganyar la societat catalana i generar frustració en el futur".

A més, va advertir que seguiria defensant la igualtat, la llibertat els drets fonamentals, la solidaritat i la cohesió dels espanyols.