Regió 7

Syriza es compromet al seu programa electoral a respectar el rescat

El partit de Tsipras vol fer polítiques d'esquerres i reduir "al mínim" els efectes negatius del rescat

31.08.2015 | 00:00

La conferència nacional de Syriza va llançar ahir el programa amb el qual espera poder revalidar el Govern, després d'una reunió de dos dies que va evidenciar la fractura múltiple que pateix el partit esquerrà després de set mesos al capdavant de l'Executiu.
El programa electoral de gairebé setanta pàgines intenta esvair la sensació que el Govern d'Alexis Tsipras va claudicar davant els creditors i sosté que el compliment del programa de rescat no impedirà emprendre polítiques que portin el segell esquerrà i redueixin "al mínim" els efectes negatius del memoràndum.
"Un Govern de Syirza implementarà els compromisos, però està determinant a reduir al mínim els efectes negatius, alhora que seguirà negociant dur totes les parts de l'acord que encara estan obertes", diu el programa.
El text al·ludeix en concret a alguns dels punts que encara hauran de perfilar a la tardor amb les institucions creditores, com les reformes laboral i del sistema de pensions, temes fiscals, l'explotació de béns públics i la renegociació del deute, un dels temes principals de Tsipras.
Entre els assumptes pendents en els quals Syriza espera guanyar la batalla enfront dels creditors hi ha el de no deixar en mans de fons privats la cartera de crèdits morosos dels bancs, entre els quals es troben moltes hipoteques, amb el consegüent risc de desnonaments massius .
A més de perdre a una sisena part dels seus diputats, que van optar per formar el nou partit antirescat Unitat Popular, Syriza s'enfronta a un sagnat intern, amb dimissions diàries de quadres del partit a tot el país, un dels quals ha estat la del secretari general del Comitè Central, Tasos Koronakis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Els associats del PDECat ratifiquen el nou nom del partit amb el 85,7% dels vots

Els associats del PDECat ratifiquen el nou nom del partit amb el 85,7% dels vots

La direcció es mostra "satisfeta" pels suports obtinguts malgrat les dificultats de l'Estat

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Enllaços recomanats: Premis cinema