La patronal Foment del Treball adverteix que "el procés secessionista" que plantegen algunes candidatures de cara a les catalanes "genera tensió i màxima preocupació" des de la perspectiva econòmica i empresarial, i demana que el nou Govern es formi dins el "marc legal" i amb "seguretat jurídica".

La principal organització empresarial catalana fa aquestes consideracions en un document de propostes econòmiques i empresarials de cara al 27-S que ha elaborat i que ha fet arribar a les formacions polítiques que es presenten als comicis.

Per a la patronal és "òbvia" la "incertesa empresarial" davant el debat polític que es planteja a Catalunya i que "posa en qüestió la pertinença a la UE i a la zona euro amb totes les conseqüències que això té per al sistema financer català". Davant d'aquesta situació, la patronal Foment del Treball defensa "el caràcter d'una convocatòria d'eleccions autonòmiques" per constituir un nou Parlament i per a la formació del nou Govern de la Generalitat.

Així, sosté que el nou Govern de la Generalitat "s'ha de formar dins del marc legal, en un entorn de seguretat jurídica de llibertats, drets i obligacions, i amb l'estabilitat necessària per fer possible els principals objectius que tots compartim per al futur".

En el text, de vuit pàgines, la patronal recorda que el Govern "és un motor econòmic de primera magnitud amb capacitat per condicionar el transcurs de l'economia i de l'activitat empresarial", i veu necessari que aquest garanteixi la "correcta governabilitat de tot el sector públic català que depèn de la Generalitat".