Regió 7

Foment creu que l´aposta independentista genera "màxima preocupació"

La patronal demana "eleccions autonòmiques" per escollir un govern que millori fiscalitat i inversions i redueixi tributs

02.09.2015 | 00:00

La patronal Foment del Treball adverteix que "el procés secessionista" que plantegen algunes candidatures de cara a les catalanes "genera tensió i màxima preocupació" des de la perspectiva econòmica i empresarial, i demana que el nou Govern es formi dins el "marc legal" i amb "seguretat jurídica".
La principal organització empresarial catalana fa aquestes consideracions en un document de propostes econòmiques i empresarials de cara al 27-S que ha elaborat i que ha fet arribar a les formacions polítiques que es presenten als comicis.
Per a la patronal és "òbvia" la "incertesa empresarial" davant el debat polític que es planteja a Catalunya i que "posa en qüestió la pertinença a la UE i a la zona euro amb totes les conseqüències que això té per al sistema financer català". Davant d'aquesta situació, la patronal Foment del Treball defensa "el caràcter d'una convocatòria d'eleccions autonòmiques" per constituir un nou Parlament i per a la formació del nou Govern de la Generalitat.
Així, sosté que el nou Govern de la Generalitat "s'ha de formar dins del marc legal, en un entorn de seguretat jurídica de llibertats, drets i obligacions, i amb l'estabilitat necessària per fer possible els principals objectius que tots compartim per al futur".
En el text, de vuit pàgines, la patronal recorda que el Govern "és un motor econòmic de primera magnitud amb capacitat per condicionar el transcurs de l'economia i de l'activitat empresarial", i veu necessari que aquest garanteixi la "correcta governabilitat de tot el sector públic català que depèn de la Generalitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Els associats del PDECat ratifiquen el nou nom del partit amb el 85,7% dels vots

Els associats del PDECat ratifiquen el nou nom del partit amb el 85,7% dels vots

La direcció es mostra "satisfeta" pels suports obtinguts malgrat les dificultats de l'Estat

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Enllaços recomanats: Premis cinema