Un tren regional que ha sortit aquest dijous amb centenars de refugiats a bord de l'estació Keleti de Budapest cap a la frontera amb Àustria ha estat aturat a la ciutat Bicske enmig d'una creixent tensió. La policia hongaresa ha intentat fer baixar als estimats 300 refugiats, majoritàriament sirians, per traslladar-los en autobusos a un centre d'acollida no especificat, tot i que nombrós d'immigrants ha començat a protestar, per no voler anar-hi.

El tren havia partit ple de refugiats, a les 11.18 h hora local, de Budapest cap a la ciutat de Sopron, al nord-est d'Hongria, al costat de la frontera amb Àustria. A les 16.30 h, el tren seguia a Bicske i la policia ha començat a emportar-se els refugiats en petits grups, en un primer transport a 4 persones, suposadament al campament situat a la localita.

Molts dels 300 refugiats han protestat contra la mesura, cridant "No camp! No camp!" (No al campament).

Després de diversos intents fallits, la policia ha desistit i els refugiats han pujat de nou al tren. La policia hongaresa ha desplaçat fins allà desenes agents i una vintena de vehicles, entre ells autobusos.

La policia hongaresa ha prohibit als periodistes romandre a les andanes de l'estació, on s'han produït diversos forcejaments entre agents i refugiats.