El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va acusat ahir el President català, Artur Mas, de "connivència" amb la corrupció, va suggerir que la "casualitat és que mai sàpiga res" dels casos que afecten CDC, i el va advertir que el repte el 27-S és "fer-lo fora" del Govern.

En la seva intervenció durant la compareixença de Mas a la Diputació Permanent del Parlament, Herrera li va recordar que va ser el "successor polític" de Jordi Pujol i conseller en els seus governs, a més d'"haver estat en el poder i en una manera de fer que destil·lava clientelisme".

"El principal repte a Catalunya és fer-los fora, que quedin derrotats i reduïts a la mínima expressió", va afirmar. "Quina casualitat que vostè mai sàpiga res. Massa casualitats. És casualitat que només escorcollin CDC? Si això va del procés (sobiranista), per què no escorcollen altres partits? A ERC i la CUP no els registren mai. És casualitat que els avisessin de l'escorcoll a CDC el dia abans, i l'endemà es trobessin en trituradores papers de Teyco?", va preguntar.

Herrera va criticar que "no es pot lluitar contra la corrupció quan un no accepta ni que hagi existit", i va insistir en la "connivència" de CDC amb la corrupció, comparant-lo amb el cas Bárcenas d'un PP al qual també va retreure que "doni lliçons", cosa que l'"avergonyeix".

"S'ha actuat de manera clara amb connivència, s'ha permès l'amiguisme i s'ha actuat per a l'interès de les empreses. La fundació de CDC és l'única que rep aportacions de Teyco", va dir Herrera.