L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) buscarà la "fórmula" per encabir l'Ajuntament de Barcelona a l'entitat en cas que el Ple de la setmana que ve no aprovi per majoria absoluta l'adhesió. Així ho va assegurar el president de l'AMI i alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que es va mostrar convençut que hi haurà més vots a favor que en contra i que per tant es farà "un primer pas important que ha de culminar algun dia amb la incorporació" de la capital catalana.

Després de presidir la primera reunió de l'AMI com a president i amb l'executiva renovada, Puigdemont es va mostrar convençut que Barcelona "no rebutjarà" entrar a l'AMI, ja que caldria una majoria molt àmplia en contra i creu que passarà tot el contrari, és a dir, que hi haurà més vots a favor que no pas en contra. Per aquest motiu, considera que després del ple de la setmana que ve es farà "un primer pas important que ha de culminar algun dia amb la incorporació de Barcelona a l'AMI". Puigdemont considera que hi juga a favor que no és una incorporació que hagi estat descartada per l'equip de govern d'Ada Colau, que sí que es va mostrar partidària de fer una consulta ciutadana per saber l'opinió sobre aquest tema dels veïns de la ciutat.

La reunió d'ahir va servir, segons Puigdemont, per "constatar el canvi de majories a alguns ajuntaments que fins ara no tenien clar el seu posicionament respecte a l'AMI. Tot plegat s'ha traduït en 34 incorporacions més a l'entitat, fet que representa que prop del 78% de municipis del país estan a l'AMI. La reunió també ha servit per parlar de l'Onze de Setembre, les eleccions del 27-S i els diferents contenciosos que tenen oberts en aquests moments a l'AMI.