El President de la Generalitat, Artur Mas, va afirmar ahir que no té coneixement que hi hagi hagut comissions a CDC, i que està, a més, "convençut" que aquestes no han existit mai, i va denunciar "muntatges" des de l'Estat per "perseguir" i "eliminar políticament determinada gent".

"Em jugo el que vulguin que veuran nous muntatges d'aquí al 27-S", va augurar el president català davant els diputats en la seva segona intervenció a la Diputació Permanent al Parlament. Mas va denunciar que el ministeri de l'Interior actua de forma "barroera" i va recordar l'informe apòcrif de la UDEF que va aparèixer durant l'última campanya de les catalanes.

"Això no és un Estat de Dret; es persegueix políticament determinada gent i fan muntatges per eliminar políticament determinada gent", va lamentar Mas, que va advertir que si "se segueix així" això serà "la inquisició i el far west". El president català va incidir que les aportacions de Teyco a la CatDem -la fundació de CDC- no coincideixen amb el suposat 3% d'adjudicacions d'obra pública. "No tinc coneixement i estic convençut que no hi ha hagut pagament de comissions", va remarcar Mas. El president català va assegurar, en tot cas, que si es demostrés que hi ha hagut irregularitats en la comptabilitat de CDC, ell prendria "decisions polítiques" i "es tornaria fins a l'últim cèntim".

Encara que va remarcar que ell, com a president del partit, no porta la comptabilitat de CDC, ha asseverat que confia en els responsables d'aquesta àrea: "i quan em diuen que no és cert -això de les suposades comissions-, les dono per bones -les explicacions- i les seguiré donant per bones, perquè són persones de confiança i confio en elles".

El president de la Generalitat va detallar, també, que algun dels mitjans de comunicació que van ser avisats el dia abans de l'escorcoll a CDC van trucar al partit i els van avançar que tindrien "un pollastre" l'endemà, sense concretar res més.

Reunions pel pacte fiscal

D'altra banda, Mas va assegurar que va mantenir diverses reunions discretes de fins a "cinc i sis hores seguides", i que "no va conèixer ningú" amb Mariano Rajoy per abordar un pacte fiscal, i ha avisat que la reforma federal de la Constitució que proposa el PSOE no serà possible perquè comunitats autònomes com Andalusia s'hi oposaran.

En la seva compareixença a la Diputació Permanent del Parlament, en el primer torn de rèplica després de les intervencions dels grups, Mas va lamentar que en l'actual situació els catalans són "súbdits i no ciutadans", i "no es pot esperar res" de l'Estat.

Sobre la reunió que va mantenir amb Rajoy el 2012 a La Moncloa per un possible pacte fiscal, Mas va recordar als diputats del PPC que "no diguin que va durar dues hores -la seva negociació del pacte fiscal-, perquè no saben el que va passar en els mesos anteriors, només saben el que és públic". El president català va explicar que va mantenir "diverses reunions" amb anterioritat, de "cinc i sis hores seguides, i de les quals no es va assabentar ningú, parlant del pacte fiscal amb Rajoy".

Unes trobades en les quals, ha assegurat, va advertir el president del govern "del que estava venint, que no tenien el termòmetre ben posat del que estava passant a Catalunya, i que en tenien una ignorància total. Com sempre, no van fer cas de la situació que hi havia".

D'altra banda, el president del grup parlamentari de Convergència, Jordi Turull, va deixar ahir clara la "tolerància zero i sense excuses" de la formació contra la corrupció, però també contra la "guerra bruta" que creu venir de l'Estat per utilitzar suposats casos com a "arma electoral", perquè sap que les eleccions que se celebraran el proper 27 de setembre "van seriosament".