Itàlia, Alemanya i França van demanar ahir "una forta resposta europea" davant la crisi migratòria, i que la Unió Europea (UE) arribi a un acord sobre la distribució equitativa de refugiats.

Aquestes demandes apareixen en un document subscrit pels caps de les diplomàcies d'Itàlia, Paolo Gentiloni; Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, i França, Laurent Fabius, segons un comunicat del ministeri italià d'Afers Exteriors.

"Davant l'empitjorament del drama migratori al qual estem assistint aquests dies, els ministres d'Afers Exteriors d'Itàlia, Alemanya i França han signat un document ampli en el qual demanen una forta resposta europea a la crisi", explica la nota, remesa als mitjans.

Afegeix que aquest document "posa en relleu que, a la llum de les limitacions i deficiències clarament mostrades per l'actual sistema europeu de normatives en matèria d'asil creat ja fa 25 anys, cal revisar el seu contingut i la seva actualització". A més, indica, "els tres ministres han subratllat la necessitat d'arribar a un acord en la distribució equitativa de refugiats en territori europeu". El text ha estat lliurat a l'alta representant de la UE per a la Política Exterior, Federica Mogherini.