La fotografia de Aylan Kurdi a la platja turca ha donat la volta al món i s'ha convertit en la imatge que ha mobilitzat al món. Nilufer Demir, autor de la foto, ha defensat la seva tan polèmica obra com a reflex d'una realitat a la que fins ara pocs havien pres consciència.

Nilufer Demir

Però aquesta no és l'única imatge que ha estat capaç de commocionar a tota la societat. Abans altres fotògrafs com Kevin Carter, ja ho van aconseguir. Kevin és l'autor de la fotografia en què es veia una nena somali pràcticament morta de fam mentre al seu costat un voltors esperava el seu moment. La foto va ser publicada en 1993 pel diari 'The New York Times', aixecant un gran enrenou.

Kevin Carter

Frank Fournier va fotografiar a Colòmbia a una nena atrapada al fang contaminat després de l'erupció d'una planta de gas a Armero. Ell no va poder ajudar-la i impotent va voler que el món sentís seu mateix dolor.

Frank Fournier

El 1972, Huynh Cong Út va captar la fugida d'uns nens de la seva casa bombardejada a la guerra del Vietnam, de la qual fins llavors el primer món pràcticament no havia sentit parlar.

Huynh Cong Út

Paul Hansen va retratar el 2010 Fabienne Cherisma, una jove assassinada amb un tret al cap per la policia després de confondre-la amb un saquejador en el terratrèmol d'Haití.

Paul Hansen

I Tyler Hicks, va fotografiar fa pocs mesos als quatre menors que van morir en un bombardeig de l'exèrcit israelià mentre jugaven en una platja de Gaza.

Tyler Hicks

Amul Thapa va poder, encanvi, realitzar una altra fotografia que va donar la volta al món, però en aquest cas com a reflex de que l'esperança és l'últim que es perd quan després del terratrèmol del Nepal va aconseguir retratar la cara del bebè que portava diversos dies sota la runa i que va ser trobat sa i estalvi.

Amul Thapa