El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) de Catalunya va denunciar ahir que falten uns 3.000 docents per atendre l'increment d'alumnes, una xifra allunyada dels 790 mestres que ha anunciat la consellera d'Ensenyament per al pròxim curs escolar.

En roda de premsa a Barcelona, el representant i portaveu del MUCE, Jaume Aguilar, es va mostrar ahir contundent quan va afirmar que "no s'observen canvis profunds en la política antisocial de retallades dels últims anys" desenvolupada a Catalunya, en les mesures anunciades ahir per la consellera. "No es veu una millora substancial" en la inversió en educació, en les llars d'infants, Formació Professional, escoles d'idiomes, beques menjador, ajudes extraescolars, substitucions de docents, noves construccions d'escoles ni tampoc en la situació dels centres que han d'usar barracons, que ascendeixen a gairebé un miler, va indicar Aguilar. Els últims cinc anys, va argumentar, s'han incorporat uns 60.000 alumnes al sistema educatiu català, de manera que contractar uns 3.000 docents seria "positiu" per començar a recuperar la situació anterior a les retallades.

A aquests milers de docents hauria d'afegir-se la reducció d'alumnes per aula, segons el seu parer, perquè "25 nens per classe a P-3 és possible, però amb més d'un professor", va considerar, a més de recordar que l'escola concertada està autoritzada a tenir-ne 27 per aula.

Per contra, "Catalunya s'alinea amb la continuïtat" de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) per segon curs consecutiu, a pesar de l'"actual panorama polític, en què pot canviar tot en el termini d'uns mesos", va considerar.

El MUCE reclama al Govern la revocació de les últimes normatives que han eliminat la participació dels docents, dels pares i de l'alumnat als centres, i de les proves d'avaluació externes usades per classificar els centres i que han estat fortament qüestionades per un elevat grup de famílies a Catalunya.

També aposta per suprimir dels currículum la religió, parar la Formació Professional Bàsica i l'aplicació dels nous currículums, com el de Secundària, que consta d'unes 300 pàgines i que va aprovar la conselleria d'Ensenyament el passat 28 d'agost.

Aguilar va precisar que la comunitat educativa coneixia les "grans línies del currículum de Secundària, però no les concrecions", a diferència de les editorials de llibres de text, que han aconseguit tenir els llibres a temps per al pròxim curs malgrat haver-se aprovat el contingut a final d'agost.