El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va retreure ahir al PP que "faci el joc" a l'independentisme i va lamentar que aquest moviment, al seu torn, "aplani el terreny" per a un futur govern de "noves esquerres" a Catalunya.

En la seva carta setmanal a la militància, Duran va expressar dues conclusions del que passa en la precampanya del 27-S: "la primera és que el PP segueix fent el joc a l'independentisme, i la segona és que l'independentisme, a banda de fer el joc al PP a Espanya, també fa el joc i aplana el terreny per a un futur govern de noves esquerres a Catalunya".

El líder d'Unió va criticar que el PP presenti una llei per modificar el Tribunal Constitucional per obrir les portes a sancionar els dirigents polítics que incompleixin les sentències. "De veritat que no en saben més? O ja els va bé perquè encara que no sigui bo per a Catalunya ni per a Espanya els dóna rèdits electorals? Tan instal·lat està en l'imaginari d'una part de la societat que el PP ho fa tan malament i que regala vots a l'independentisme, que fins i tot es diu que l'escorcoll de la Guàrdia Civil a la seu de CDC respon a un atac del PP contra el 27-S" i hi ha "persones de bona fe que s'ho creuen". Sobre aquest cas, Duran va recalcar que els escorcolls responen a un "mandat judicial" que s'executa arran d'una denúncia que va interposar ERC a Torredembarra, i va aprofitar la circumstància per criticar CDC.

"A aquestes alçades imagino que alguns dirigents de CDC deuen haver recuperat la memòria respecte a les lleialtats del nou soci, i malgrat que el pitjor està per venir!", va augurar.