Aylan Kurdi, el nen kurd sirià de tres anys la mort del qual durant el trasllat en embarcació de Turquia a Grècia l'ha convertit en un símbol de la tragèdia dels refugiats de l'Orient Mitjà, va ser enterrat a la seva ciutat natal de Kobane, al nord de Síria. La família Kurdi va escapar-se de la ciutat, assetjada durant mesos per l'Estat Islàmic, en un intent d'emigrar al Canadà, on viu una tieta del petit.

Aylan, el seu germà i la seva mare són entre els dotze sirians que van morir ofegats al Mediterrani fa tres dies, després de sortir de la ciutat turca de Bodrum. Els tres cossos van ser traslladats a Istanbul dijous a la nit per una companyia aèria turca i des d'allà van ser traslladats a Sanliurfa, a l'extrem sud de Turquia.

Els cossos van ser portats a Suruc, una ciutat turca fronterera amb Kobane, sota estrictes mesures de seguretat i acompanyats pel pare, Abdullah Kurdi, que va renunciar a continuar el seu viatge fins al Canadà, tot i haver estat convidat oficialment per les autoritats d'aquest país nord-americà.

Oficials del departament turc d'Immigració i psicòlegs van acompanyar el pare i vehicles policials van escortar el comboi fins al pas fronterer de Mursitpinar, on els cossos van abandonar Turquia per seguir fins a Kobane.

El pare va agrair a les autoritats turques la seva ajuda i va assegurar estar "molt trist", encara que es va mostrar incapaç de parlar més en aquests moments. "Com a pare que ha perdut els seus fills, l'únic que vull és que s'acabi aquest dolor i s'acabi la guerra a Síria", va manifestar.