El Govern, a través de la Secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts, ja ha manifestat al Congrés dels Diputats la seva conformitat amb la tramitació urgent de la proposició de llei de reforma del Tribunal Constitucional, amb la finalitat que hi hagi temps suficient perquè sigui aprovada en aquesta legislatura. Aquesta reforma permetria inhabilitar el president Artur Mas en cas que no complís les resolucions del tribunal.

En un breu escrit remès al president de la cambra baixa, Jesús Posada, el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, expressa la seva conformitat amb la tramitació de la iniciativa, en aplicació de l'article 126 del Reglament del Congrés, que atorga al Govern 30 dies perquè comuniqui el seu vistiplau a la iniciativa. Segons l'article, l'executiu pot mostrar la disconformitat o no amb la tramitació d'una proposició de llei "si implica augment dels crèdits o disminució dels ingressos pressupostaris". "Transcorreguts trenta dies sense que el Govern hagués negat expressament la seva conformitat a la tramitació, la proposició de llei quedarà en condicions de ser inclosa en l'ordre del dia del Ple per a la seva presa en consideració", afegeix.

No obstant, el Govern tot just ha trigat unes hores a remetre al Congrés l'escrit de conformitat després de la publicació ahir de la proposta del PP al Butlletí Oficial de les Corts Generals per tal de facilitar que la Junta de Portaveus, prevista per al proper dia 8, pugui incloure el debat de presa en consideració de la proposició de llei.