La Guàrdia Civil investigarà material divers intervingut a la suposada gihadista detinguda ahir a Gandia (València) per intentar reconstruir el "procés de radicalització" d'aquesta jove marroquí, que l'havia portat a prendre la determinació d'unir-se al grup terrorista DAESH a Síria.

Segons va informar el Ministeri de l'Interior en un comunicat, agents de la Guàrdia Civil van registrar ahir l'habitatge i el local en què treballava aquesta jove de 18 anys. La investigació se centrarà en conèixer l'activitat de la detinguda a lnternet i xarxes socials, ja que el consum intensiu de vídeos i de material de propaganda editat pels grups terroristes "és sovint la via d'entrada de nombrosos joves en un procés de radicalització ideològica", segons les mateixes fonts.

En una primera etapa, s'és "únicament consumidor passiu", per posteriorment passar a ser "redifusors d'aquests productes en els seus entorns propers i finalment realitzar una tasca proactiva de captació d'altres possibles individus, als quals tracten de convèncer per adherir-se als grups terroristes". Interior recorda que l'última reforma del Codi Penal regula aquest tipus de conductes "per incidir d'una manera molt més efectiva en les activitats de captació dels grups terroristes internacionals de tall salafista gihadista, que fan de l'ús d'aquestes plataformes la seva millor arma per aconseguir arribar a sectors de la població que es troben allunyats de les seves estructures, tant física com ideològicament".

La detenció es va dur a terme a les 7.45 hores al carrer Abat Sola de la citada localitat, si bé, la dona va romandre al seu habitatge al costat de diversos agents fins a les 14 hores, pel que sembla, per presenciar el registre domiciliari.

La detinguda, amb residència a Espanya des de feia un llarg període de temps, efectuava tasques de difusió de l'ideari gihadista a través d'lnternet, on justificava accions terroristes i difonia vídeos en què s'exalçaven execucions de persones, segons interior.

En concret, la detinguda es dedicava al reclutament i captació de dones perquè passessin a engrandir les files de l'organització terrorista, especialment a través de l'ús de les xarxes socials. La jove havia passat en poc temps a exercir un important paper de difusió de continguts radicals i de proactivitat per a la captació d'adeptes per al grup terrorista.