El president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, va participar ahir, dissabte, en l'última jornada de l'Escola d'Estiu que organitza el PP a Lloret de Mar (Selva). Durant el seu discurs, va enviar un missatge als catalans tot dient-los que no vol que ningú hagi de "renunciar" a ser espanyol i europeu, tal i com volen els "secessionistes", va dir, i que "Catalunya estigui a les institucions europees".

Rajoy també va fer una defensa de la seva política, tot dient que ha permès sortir de la crisi però que cal "perseverar" en aquesta mateixa direcció. Per altra banda, va fer una crida perquè el 27-S vagin a votar tots aquells ciutadans que aposten per la "concòrdia, la igualtat i la diversitat".

El president del PP va fer una crida a la unitat i es va dirigir a aquells catalans que se senten també espanyols i europeus. "No vull que ningú renunciï a una sola d'aquestes característiques i que ningú hagi de trencar llaços econòmics i sentimentals; que ningú se senti estranger en el seu propi país", va afirmar davant una sala plena de simpatitzants i afiliats del PP. I es va dirigir als "secessionistes" tot dient: "Qui és qui per dir que s'ha de renunciar a una d'aquestes condicions?". També els va acusar de voler governar només per aquells que volen la independència en comptes de "governar per a tots".

Durant el seu discurs, el líder popular va afirmar que el 27-S és una oportunitat per iniciar una "etapa de normalitat" i de "superar de les ferides i divisions que han impulsat els defensors de la independència i va afegir que "no podem estar sometent els ciutadans a un constant cop de martell d'eleccions i referèndums (...); no podem posar en dubte les normes de la convivència".

També va demanar el vot a tots aquells ciutadans que apostin per la "concòrdia, la unitat, la diversitat i la igualtat" que vagin a votar en aquests comicis perquè qui hi sortirà "guanyant" sobretot, va dir, serà Catalunya.

Per altra banda, va insistir en la necessitat de que tothom respecti la llei i també les sentències dels tribunals, fins i tot "els governants", va afirmar, en una clara al·lusió al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè també són ciutadans i perquè ningú està "per sobre de la llei".