La Secció Tercera de l'Audiència Nacional ha condemnat l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán a cinc anys i sis mesos de presó pel buidatge de Marsans. La pena és fruit d'un acord entre la defensa i la Fiscalia assolit el primer dia del judici celebrat el 2 de juliol. Se'l condemna per delictes d¡alçament de béns, concurs fraudulent, integració en grup criminal i blanqueig de capitals. A més de la pena de presó, per l'últim delicte se li imposa una multa d'1,2 milions d'euros.

El seu soci en aquesta operació, Ángel del Cabo, també haurà de complir cinc mesos de presó i pagar una multa igual a la de Ferrán.

Tots dos hauran d'indemnitzar de manera solidària amb 450.000 euros Meliá Hotels Internacional, Viajes Iberojet, AC Hotels i Pullmantur.

La resta dels imputats en aquest cas han acabat acceptant penes d'entre dos anys i mig i un any de presó.

La sentència recorda que tots els acusats van reconèixer la seva participació als fets i van acceptar la responsabilitat que se'n deriven.

Els jutges també destaquen que "en determinats casos" han col·laborat al reintegrament" i per aquest motiu se'ls aplica l'atenuant de confessió, que rebaixa la pena.

En aquest sentit, els jutges destaquen que es reintegraran els saldos intervinguts en un compte de Suissa obert per Ángel del Cabo i María Consuelo Garrido que contenia 4,9 milions d'euros.

El cas data del desembre del 2012, quan el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va ordenar la detenció de l'expresident de la CEOE en el marc de l'operació "Creuer", on s'investigava la fallida de Marsans, que va tenir lloc al 2010 i que deixava un deute patrimonial de 270 milions d'euros.

El jutge l'acusava d'haver dissenyat amb el "liquidador" Ángel de Cabo una estructura per evitar el pagament als creditors. A més de Díaz Ferrán i De Cabo, entre els imputats hi havia diversos familiars d'aquest segon.

Els jutges i la Fiscalia ha tingut en compte com a atenuant el fet que tan Díaz Ferrán com la persona que es va fer càrrec de la companyia, Ángel de Cabo, han admès els delictes i s'han declarat culpables.