Regió 7

El flux segueix cap a Alemanya i obre el debat polític

Dissabte van arribar 8.000 refugiats a Munic; ahir, fins al migdia, en van ser 3.000

07.09.2015 | 00:00
Un grup de refugiats salua en arribar a l´estació central de Munic
Un grup de refugiats salua en arribar a l´estació central de Munic

El flux de refugiats a Alemanya va continuar ahir i durant tot el cap de setmana es va assolir la xifra de 13.000 nous peticionaris d'asil, mentre s'ha desfermat el debat polític sobre la decisió de la cancellera Angela Merkel d'obrir les portes del país davant la crisi que es vivia a Hongria.
Les crítiques han vingut de la Unió Socialcristiana (CSU), partit germà de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel i que governa amb majoria absoluta a Baviera, l'estat més afectat per l'allau del cap de setmana. El secretari general de la Unió Socialcristiana (CSU), Andreas Scheuer, va dir que dins de la cúpula del partit hi ha unanimitat en què ha estat una decisió equivocada. "Alemanya no pot resoldre en solitari els problemes de migració d'aquest món", va dir Scheuer, el partit és considerat com l'ala bavaresa de la CDU de Merkel. "A llarg termini no podem rebre a Alemanya a tots els refugiats, que haurien de repartir-se entre els 28 països membres de la UE", va dir, per la seva banda, el primer ministre bavarès, Horst Seehofer, durant un acte per celebrar el centenari del llegendari líder de la CSU, Franz Josef Strauss.
Tot i la crítiques, el govern bavarès ha celebrat la disposició a ajudar de la població, encara que sense deixar de reclamar una solució europea per a la crisi, i ha assumit el repte logístic que representa el flux de refugiats evitant que es produís un caos que molts temien. De moment, moltes vegades sembla haver-hi eufòria pel fet que el país hagi assumit el repte, però també hi ha temors que el flux de refugiats faci que ressorgeixin temors que puguin ser aprofitats per grups d'ultradreta.
Durant el dissabte van arribar 8.000 refugiats, mentre que ahir, fins a les 3 de la tarda hora local van ser prop de 5.000 els que van accedir a Munic, capital de Baviera. La meitat dels refugiats que han arribat a Munic s'han de repartir entre altres estats d'Alemanya, mentre que la resta romandran de moment a Baviera.
L'estació de Munic és on arriben la majoria dels trens, el que fa que les autoritats de la capital bavaresa s'hagin vist obligades a reaccionar ràpidament per acollir els nouvinguts. En el curs de menys de 48 hores s'han aclimatat dues sales del pavelló de fires com a centre d'acollida, així com un altre vell pavelló no lluny de l'estació. Altres ciutats alemanyes que ha rebut un alt nombre de refugiats han estat Dortmund, Saalfeld, Hamburg i Kiel, al nord, i Frankfurt al centre. A tot arreu els refugiats han estat rebuts amb aplaudiments i regals de la població alemanya. Després d'haver aconseguit superar amb èxit el cap de setmana al que en moltes ciutats es va aconseguir donar -fins i tot un ambient de festa-, ve ara el repte durador d'integrar els nouvinguts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

El 24 d'octubre de 1971, les Nacions Unides van lliurar la Medalla de la Pau al músic català

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

Rajoy ha agraït la decisió del PSOE d'abstenir-se en la segona votació de la seva investidura

L´església prohibeixen escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

L´església prohibeixen escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

Un nou document del Sant Ofici de l'Església catòlica tampoc accepta que es divideixin entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema