La candidatura de Junts pel Sí imagina un país on "ningú s'ha de sentir estranger". Raül Romeva, Artur Mas, i Oriol Junqueras, juntament amb els representants del món local, van defensar que Catalunya ha de ser un país "amb una mirada global i acollidora".

L'acte, que es va celebrar a Mollet del Vallès, va fer referència a l'exili que van patir centenars de persones i a la immigració, "un drama que ens apel·la a tots". Mas va manifestar que "és intolerable" que el procés sigui comparat amb un moviment "que va afusellar al president de Catalunya", responent a les declaracions de l'expresident Felipe González. Tots els participants a l'acte van formar un gran mapa de Catalunya a la zona dels Gallecs.

Durant l'acte, Mas va manifestar que un país que qui ha patit l'exili ha de tenir "una mirada atenta i amable cap als drames actuals" i va recordar als presidents de Catalunya que van haver de marxar com Tarradellas, Irla, i Companys. Aquest últim, tal com va recordar Mas, "va ser l'únic president elegit democràticament que va ser afusellat".

El número quatre i actual president de la Generalitat també va manifestar que "no es pot tolerar" que "es compari un moviment polític, ciutadà i social d'arrel democràtica amb un moviment que va causar l'horror i va arribar a assassinar un president de Catalunya".

Mas també va dir que un 70% de la gent que viu a Catalunya "té un origen familiar no català" i, contestant unes declaracions del president del govern Mariano Rajoy on deia que hi hauria persones que se sentirien estrangeres a Catalunya, va remarcar que "ningú se sentirà estranger en un país que ha acollit milions de persones amb una gran capacitat d'integració".

Alhora, va lamentar que s'hagi arribat al punt que "molts catalans i catalanes s'arribin a sentir estrangers en el conjunt de l'Estat espanyol". "Això no és responsabilitat nostra", va afegir, i va manifestar que "són uns altres els que han fet que arribem a tenir un sentiment d'aquestes característiques", fent referència al govern de l'Estat.