La presidenta del partit ultradretà francès Front Nacional (FN), Marine Le Pen, va subratllar ahir que França "no pot ni ha d'acollir més clandestins" i va destacar la necessitat de retornar als refugiats als seus països d'origen.

"És tràgic que hagi pobles en la misèria, però també que el nostre país s'enfonsi en ella, que deixi a milions de compatriotes a la cuneta", va assenyalar en la clausura a Marsella (sud) de la Universitat d'Estiu de la seva formació.

Le Pen, que va dedicar gran part del seu discurs a l'actual "càrrega migratòria", va considerar que aquesta amenaça la "identitat nacional" i és fruit del "laxisme" dels governs precedents.

"No és egoista pensar en el teu propi poble quan ets dirigent d'un país. Al contrari, és la primera missió que un ha de fixar-se", va afegir la presidenta del FN, per a qui França "no té ni els mitjans ni les ganes ni l'energia de ser més generosa amb la misèria del món".

Segons un sondeig de l'institut Ifop fet públic ahir, Le Pen guanyaria la primera volta de les eleccions presidencials a França si se celebressin ara i no el 2017.