Regió 7

Alexis Tsipras defensa un acostament de Grècia cap a Rússia

08.09.2015 | 00:00

El líder del partit esquerrà Syriza, Alexis Tsipras, va defensar ahir l'acostament de Grècia a Rússia, un contacte que va aixecar els recels dels creditors durant les negociacions, en afirmar que va suposar el "reinici de les relacions greco-russes", que poden beneficiar l'economia grega.
"Grècia és un país de la UE i de l'OTAN, però això no li impedeix tenir relacions econòmiques i comercials amb Rússia. Per què Alemanya pot tenir gasoductes amb Rússia i nosaltres no?", va dir Tsipras en una roda de premsa a la Fira de Salònica, on ahir va presentar el seu programa electoral.
Tsipras, va defensar la signatura del tercer rescat, va assegurar que els conservadors de Nova Democràcia haurien portat mesures més dures i va rebutjar indirectament formar una aliança de govern amb ells. "El primer memoràndum (programa de rescat) va obligar a mesures d'ajust per un total de 17.000 milions a l'any, el segon, de 9.800 milions a l'any, i el nostre programa és de tot just 2.900 milions a l'any", va dir Tsipras, que va recordar que el primer el van signar els socialdemòcrates del partit Pasok i el segon, els conservadors de Nova Democràcia.
"És clar que aquest acord té dificultats i que hem de buscar mesures" que esmorteeixin alguns punts, va dir Tsipras, i va insistir que, malgrat tot, les mesures "no tenen ni comparació" amb les del primer i el segon memoràndum i almenys gaudeixen "d'una perspectiva per a la sortida de la crisi". "Puc afirmar que el pitjor ha passat", va dir Tsipras, que es va mostrar segur que Syriza, que acaba de patir una dolorosa fractura en perdre l'ala més radical, s'ha d'aixecar amb una clara victòria a les urnes i que el poble li atorgarà un fort mandat que evitarà que el govern d'esquerres es converteixi en un "parèntesi" en la història.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Enllaços recomanats: Premis cinema