El líder de Podem, Pablo Iglesias, intenta aglutinar al voltant del seu partit els moviments de descontent que recorren Espanya, conscient que fer política implica "assumir decisions difícils i cavalcar contradiccions". "No som àngels, sabem que fer política implica assumir circumstàncies i decisions difícils i tractarem de fer-ho de la millor manera possible", va dir en una entrevista amb Efe a París.

La seva visita de tres dies a França li va permetre encoratjar l'ànim dels militants de Podem fora d'Espanya, unir estratègies amb el líder esquerrà Jean-Luc Melenchon i amb l'ala crítica del Partit Socialista i assegurar-se el suport de l'economista Thomas Piketty. Iglesias, que ha fet de la diferència la seva carta de presentació, va admetre la seva por a arribar a ser percebut com "un polític més", però contra això, va assegurar, el seu partit ha aprovat mesures com limitar els seus salaris o establir un codi ètic i de transparència.

Iglesias va assegurar també que està preparat per marxar "en qualsevol moment", però es va resistir a fixar quin resultat seria un fracàs o un èxit a les eleccions generals. Amb la mirada fixada en aquests comicis, pretén incorporar al seu projecte integrants d'Izquierda Unida però també obrir-se a sectors que fins ara no han estat representats a Podem, com els ecologistes. "Els necessitem al nostre costat, perquè és un dèficit preocupant. Ens ha faltat consciència sobre el que significa un desenvolupament sostenible, i és important que aquesta consciència verda, poc present a Espanya, estigui present en les organitzacions polítiques", va dir.

Respecte a les decisions difícils que afronten els governants, Iglesias va confessar que hauria actuat igual que el primer ministre grec, Tsipras, si hagués estat en la seva situació de triar entre el pla de rescat o la sortida de l'euro.