L'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Daniel Osàcar va negar ahir tenir un compte bancari a Suïssa, responent a les informacions que assenyalen que la Policia Nacional està rastrejant la pista de més d'un milió d'euros que presumptament es van transferir des de Gibraltar al país helvètic el 2013.

El suposat compte, en el qual hi hauria 1.004.877,92 euros, estava dipositat des de l'any 2005 al Banc Atlàntic EFB de Gibraltar i, el 2013, va ser transferit al Banc Internacional AG de Zuric, segons un informe relacionat amb la investigació esmentat per la Cadena Ser.

La Fiscalia Anticorrupció de Barcelona investiga des del mes d'abril de l'any passat un compte que Osàcar presumptament tenia a Gibraltar i les autoritats espanyoles ja han demanat informació a Suïssa per intentar confirmar si actualment l'extresorer de Convergència continua mantenint el compte a nom seu al mateix banc.

De fet, el febrer de l'any passat la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona va rebre un ofici d'una font anònima que assegurava que Osàcar posseïa un total d'1.285.655,44 euros al banc Crédit Suisse de Zuric, un compte obert el 2002, però la justícia va arxivar el cas.

En un breu comunicat fet públic ahir, Convergència va subratllar que Osàcar "nega tenir un compte a Suïssa i recorda que aquests fets ja han estat investigats".

L'any passat, assenyala CDC en el seu comunicat, "el jutjat número 30 de Barcelona va demanar una comissió rogatòria internacional" amb el "suport" del mateix Osàcar i la seva defensa, però "les autoritats suïsses van rebutjar aquesta comissió per inconcrecions i per irregularitats en la petició".

"Un cop desestimada, el jutjat va dictaminar el sobreseïment i l'arxiu amb un informe favorable del fiscal", afegeix el comunicat de Convergència.