El Jutjat d'Instrucció 4 de Granada ha acordat declarar la responsabilitat civil subsidiària de l'arquebisbat de Granada amb relació al cas de suposats abusos sexuals a menors per part de sacerdots d'aquesta diòcesi.

La quantitat econòmica d'aquesta responsabilitat es determinarà en el moment processal oportú, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia. En l'acte, contra el qual es pot presentar recurs de reforma, el jutge Antonio Moreno considera que els imputats, per la seva condició de sacerdots, depenien directament de l'arquebisbat.

"Precisament els fets es produeixen per la condició de sacerdots dels imputats, i pel reclutament i aprofitament com a escolà de la víctima o víctimes a la seu i casa parroquial de la parròquia", afegeix l'acte.

És per tot això, "per culpa in eligendo com in vigilando i pel lloc del qual parteixen en relació de causalitat els actes de caràcter sexual que es residencien i originen des de la parròquia", que es considera que es compleixen tots els pressupòsits exposats per a la declaració de responsabilitat civil de l'arquebisbat.