El PSC ha demanat a la Junta Electoral que reclami a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) -TV3 i Catalunya Ràdio- el seu pla de cobertura per a la manifestació independentista de la Diada i, en cas que "s'excedeixi", indiqui com preveu compensar la resta de partits d'acord amb la "proporcionalitat". En la mateixa línia, Ciutadans ha presentat un recurs davant la mateixa Junta Electoral en el qual sol·licita que la retransmissió de la manifestació de la Diada computi i es descompti del temps informatiu del bloc electoral de Junts pel Sí, en considerar que la Via Lliure és un acte de campanya "partidista".

Els socialistes catalans van registrar ahir la seva sol·licitud, en la qual demanen que la Junta Electoral Provincial "requereixi a la CCMA que manifesti quin serà el pla de cobertura destinat a la retransmissió de l'acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana el pròxim 11-S, dia d'inici legal de la campanya electoral".

En una trobada informal amb els mitjans a la seu del partit, la secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, va explicar que els socialistes "qüestionen la proporcionalitat del temps que es vol dedicar a un acte que considerem electoral", per això demanen que es "compleixin" els criteris de proporcionalitat i pluralitat amb la resta de forces.

El PPC va anar dilluns més enllà i va presentar un recurs davant la Junta Electoral perquè prohibeixi la retransmissió per TV3 de la manifestació de la Diada davant l'"evidència" que la cadena ha rebut "instruccions" de l'ANC.

960 milions més

L'exministra i candidata del PSC a les generals, Carme Chacón, va presentar ahir les 92 esmenes dels socialistes catalans als pressupostos generals de l'Estat per al 2016, que suposarien una inversió addicional de 960 milions d'euros per a Catalunya. En roda de premsa a la seu del partit a Barcelona, acompanyada del diputat al Congrés Joan Rangel, Chacón va considerar que aquesta inversió addicional "és de justícia i el que toca", però "només la inacció i deixadesa del Govern català i el maltractament sistemàtic del govern central cap a Catalunya impedeix que la tinguem".

D'altra banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder del PSC, Miquel Iceta, són els protagonistes de l'anunci del PSC per a la campanya del 27-S, en el qual els socialistes catalans carreguen contra l'"embolic en què ha ficat Catalunya" el President de la Generalitat, Artur Mas. L'anunci televisiu, que s'emetrà a partir de l'inici de campanya el pròxim dia 11, tindrà diverses versions, en català i castellà, i arrenca amb una successió de diversos retalls de premsa escrita publicats en els últims mesos en diferents mitjans, amb titulars com "El laberint de Mas", i frases del President com "hem d'enganyar l'Estat".