La candidatura de Catalunya Sí que Es Pot, integrada per Podem, ICV, EUiA i Equo, destinarà un total de 450.000 euros a la seva campanya electoral pel 27-S, l'11% menys que el que ICV-EUiA es va gastar en les anteriors autonòmiques, i ho farà sense demanar cap crèdit bancari, sinó amb microcrèdits de particulars.

Els responsables de la campanya van explicar ahir que ja han aconseguit recaptar 60.000 euros de ciutadans, als quals se'ls tornaran íntegrament els diners sense interès un cop la candidatura rebi la subvenció que li correspongui pel nombre d'escons que aconsegueixi. "Es tracta d'una campanya molt austera comparada amb la d'altres formacions", va assegurar Marc Rius, un dels directors de la campanya de Catalunya Sí que Es Pot. Els microcrèdits que aporten els simpatitzants de la candidatura van de 100 euros fins a un límit establert de 10.000, encara que si alguna persona només pot aportar 20 euros també els accepten.

D'altra banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, s'implicarà a fons en la campanya de les eleccions autonòmiques de Catalunya i participarà en almenys quatre actes electorals amb el candidat de Catalunya Sí que Es Pot, Lluís Rabell. A falta de concretar tots els actes, Iglesias participarà al costat de Rabell en la campanya a Lleida (dia 19 de setembre), Sabadell (20), Cornellà (23) i Tarragona (24), i altres dirigents de Podem, com Íñigo Errejón i Pablo Echenique, també participaran en la campanya de la formació.