El candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, va anunciar ahir davant del president del govern, Mariano Rajoy, una proposta de pacte amb el PSC i Ciutadans per anar "tots a l'una" i treballar junts contra la independència a partir de l'endemà del 27-S.

L'acord de "mínims" el plantejarà a les cartes que va dir que enviarà dijous vinent, hores abans de l'inici de la campanya electoral, als caps de llista de les formacions, Miquel Iceta i Inés Arrimadas.

D'altra banda, Mariano Rajoy va destacar la transcendència de les eleccions catalans i va demanar que cada català acudeixi aquest dia a les urnes perquè no siguin els altres els que votin per ell.

Albiol va fer l'anunci en un esmorzar informatiu organitzat a Madrid per Nova Economia Fòrum, en què ha estat presentat per Rajoy, que va elogiar Albiol i va demanar als catalans que, davant la transcendència del 27-S, acudeixin a votar perquè si no, seran altres els que votin per ells. Segons va dir, el PP defensarà el diàleg i no el monòleg, com creu que pretén el president de la Generalitat, Artur Mas.

El candidat dels populars catalans va dir que el document de cinc punts que enviarà defensarà també un model de finançament basat en la solidaritat i en la corresponsabilitat fiscal, i per ajudar a eliminar o bloquejar les "estructures d'Estat" que ha creat la Generalitat els últims anys tant dins com fora d'Espanya.

D'altra banda, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va donar ahir per fet que Catalunya abandonaria automàticament la Unió Europea i les institucions si s'independitzés d'Espanya.