Les comarques centrals tenen programades 30 marxes de torxes aquesta nit com a preludi de la Diada Nacional. Hi destaca el Bages, que, a més d'organitzar-ne una a Manresa, la capital, en té 14 més de repartides. Com es pot veure a la dreta a la graella, l'Anoia en prepara quatre, com el Baix Llobregat Nord. Darrere ve el Moianès, amb tres, i l'Alt Urgell, el Berguedà i el Solsonès, amb una sola previsió.

D'aquestes marxes, les més destacades són a les capitals, com és obvi. Encara més si es té en compte que a l'Alt Urgell o al Berguedà només se'n fa una. A Manresa la concentració és prevista a Crist Rei a 2/4 de 9 del vespre. L'activista cultural Joan Morros llegirà el manifest de la setena edició de la marxa a Manresa. Després parlarà l'escriptora i periodista Patricia Gabancho. La culminarà un concert del grup 4CAT i una botifarrada. L'organitza la Comissió 11 de Setembre, impulsada per l'ANC i Òmnium, amb el suport dels partits independentistes manresans.

A Berga l'esquerra independentista té preparada la novena marxa de torxes, que s'iniciarà a la plaça de Sant Pere a les nou, amb una prèvia dels bastoners locals Cop de Garrot. Es preveu que hi assisteixin unes 400 persones.

En acabar la marxa de torxes, algunes ANC organitzadores tenen previst d'engegar el tret de campanya amb la primera penjada de cartells electorals de les llistes que donen suport a la independència.