El manresà i campió olímpic de waterpolo Manel Estiarte, el defensa barcelonista i de la selecció espanyola Gerard Piqué, l'exentrenador Johan Cruyff, i l'anterior seleccionadora espanyola de natació sincronitzada Anna Tarrés s'han sumat, entre d'altres, a la plataforma "Guanyarem" en defensa de l'esport català i del dret a decidir.

A més de Piqué, Cruyff, Estiarte i Tarrés, també es van adherir ahir a la campanya el pilot de MotoGP Aleix Espargaró, el jugador d'hoquei herba Santi Freixa i el tècnic Oscar García Junyent, entre altres esportistes. A la campanya, que es va iniciar dilluns, també hi participa el bagenc Pep Guardiola, ara entrenador del Bayern de Munic.

En unes declaracions dutes a terme a aquesta plataforma, el waterpolista manresà, preguntat per si creu que hi haurà algú que es pugui sentir ofès per la seva participació en la campanya, ha assegurat que si és així ho sent "molt, en l'ànima". "Intento convèncer-los. L'altre dia m'insultava molta gent espanyola durant un partit i jo tenia ganes de girar-me i dir-los que jo he estat durant sis Jocs Olímpics defensant una cosa. Què saben ells del que he sentit i el que sofert? Que ningú em doni lliçons de vida perquè he estat en sis Jocs i he defensat el que havia de defensar", va dir.

D'altra banda, històrics militants d'esquerres com els historiadors Anna Sallés i Borja de Riquer i l'editor Xavier Folch van presentar ahir un manifest en el qual demanen que a les eleccions del 27 de setembre es voti una candidatura independentista (Junts pel Sí o la CUP).

En el manifest, presentat ahir al migdia a l'Ateneu Barcelonès i que ha estat signat per un centenar de persones, es fa una crida perquè el proper 27 de setembre "totes aquelles persones d'esquerres o partidàries d'una Catalunya de progrés votin una candidatura independentista".

"Pensem -afirmen en el text- que en aquests moments l'única manera d'avançar és votar una de les dues formacions independentistes" -Junts pel Sí o la CUP-, després d'haver confiat durant molts anys "que el procés de recuperació democràtica d'Espanya comportaria llibertats democràtiques, més justícia social i el respecte a les diferents realitats nacionals i culturals".